Mainos

SS: Verkko-ostosten määrä huimassa kasvussa

Suomalaiset tekevät yhä enemmän ostoksia ulkomaisista verkkokaupoista, kirjoittaa Savon Sanomat. Neljässä vuodessa postin kautta tilattavien tuotteiden tullaukset ovat kasvaneet yli 100 prosenttia.

- Vuonna 2006 tullauksia oli keskimäärin 2 000 kuukaudessa, nyt luku on noin 4 000–4 500, tulliylitarkastaja Kirsi Taipale Lentotullista kertoo lehdelle.

TNS Gallupin tuoreen kyselyn mukaan ulkomailta ostaminen on lisääntynyt etenkin viime vuoden aikana. 1,1 miljoonaa suomalaista on käynyt ostoksilla ulkomaisissa verkkokaupoissa. Eniten ostetaan lentolippuja, kirjoja, levyjä ja vaatteita.

Toisesta EU-maasta Suomeen ostetusta tavarasta ei tarvitse maksaa tullia. Myös suurin osa suomalaisten EU:n ulkopuolelta ostamista tuotteista jää tullaamatta niiden vähäisen arvon takia. Tulliselvityksen esimies Matti Tuunanen arvioi, että keskimääräinen nettitilauksen arvo on noin 100 euroa.

Takavarikoitujen tuotteiden määrä on kasvanut käsi kädessä verkkokaupan kanssa. Eniten tulli takavarikoi lääkkeitä ja huumeita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.