Mainos

SS: Turhista palohälytyksistä jopa 39 miljoonan lasku

Paloilmoitinlaitteiden turhat hälytykset eivät ole vähentyneet odotetulla tavalla, vaikka kaikki pelastuslaitokset ovat viimeistään tänä vuonna aloittaneet toistuvista turhista tehtävistä laskuttamisen. Savon Sanomien mukaan automaattilaitteiden vikailmoituksista aiheutuu jopa 39 miljoonan euron lasku vuodessa.

Luku perustuu vakuutusyhtiöiden laskelmiin.

– Liian moni paloilmoitin hälyttää vain siksi, että huolto ja ylläpito on laiminlyöty. Usein huoltaminen on yksinkertaisesti unohtunut, vahingontorjuntapäällikkö Niko Satto If Vahinkovakuutusyhtiöstä kertoo Savon Sanomissa.

Suomessa on noin 17 000 automaattista paloilmoitinlaitetta sairaaloissa, tehtaissa, kaupoissa, hotelleissa ja monilla muilla työpaikoilla.Pelastuslaitosten hälytystietokannan mukaan automaattisista paloilmoittimista aiheutuu 21 000–22 000 hälytystä vuodessa. Niistä ainoastaan noin 500 on oikeita onnettomuuksia. Eli lähes 98 prosenttia automaattisista paloilmoituksista on edelleen aiheettomia.

Pelastuslaitosten uuden arvion mukaan noin 12 prosenttia palomiesten kaikesta työajasta kuluu erheellisten hälytysten tarkistamiseen.

– Pelastuslaitokset ovat arvioineet yhden erhekäynnin keskihinnaksi 1 800 euroa, joten yhteiskunnan rahaa haaskaantuu turhiin hälytyksiin vuosittain noin 39 miljoonaa euroa, Satto selvittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.