Mainos

SS: Sosiaalinen media jyrää - perinteinen yhteydenpito vahvistuu samalla

Sosiaalinen media jatkaa menestystään. Savon Sanomien mukaan yhteisöpalveluihin on keväällä 2010 rekisteröityneenä jo 42 prosenttia 16-74 vuotiaista suomalaisista.

Vaikka sosiaalinen media on yhä käytetympää, se yhdesää pikaviestimien ja internet-puheluiden kanssa ei ole vähentänyt puheluiden määrää. Puheluiden määrät ja kestot ovat samanaikaisesti kasvaneet.

Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen professori Sirkka Heinonen pitääkin sosiaalista mediaa ja puheluiden soittamista toisiaan ruokkivina ilmiöinä. Sähköpostin alaa sosiaalinen media sen sijaan syö.

Puhelin osaksi vaatetta

Heinonen näkee sosiaalisella medialla etenkin nuorissa hyviä vaikutuksia.

– Nuoret eivät sovi tapaamisiaan kuin vasta viime hetkellä. Nähdään esimerkiksi sosiaalisen median verkostoista, että kaveri liikkuu fyysisesti jossain, ja sitten sovitaan tapaaminen puhelimitse, Heinonen sanoo.

Heinonen muistuttaa, että olemme vasta kehityksen alussa. Sosiaalisen median asema ja merkitys tulevat kasvamaan. Uusia yhteisöjä ja käytäntöjä syntyy koko ajan lisää. Vain osa vahvistuu määrällisesti ja pieni marginaali lyö itsensä läpi maailmanlaajuisesti.

Tekniikan kehitys vaikuttaa sosiaaliseen käytökseen. Jo nyt suurella osalla ihmisistä on internet-yhteys kännykässä ja aina saatavilla.

Heinonen lähtee visioissaan pitkälle, ja sanoo, että kohtaa ei välttämättä tarvita erillistä puhelinlaitetta.

– Nyt puheenaiheena on esimerkiksi wearable computing, yllepuettavat tietokoneet. Teknologiaa voidaan liittää vaikka koruihin, tai suoraan kankaisiin, Heinonen pyörittelee.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja