Mainos

SS: Perheen oma turvakoulutus pelasti lapsen lentoturmassa – muu perhe kuoli

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan viime kesänä Vehmersalmen lentoturmasta selvinneen pojan pelasti hänen isänsä aiemmin antama pelastautumiskoulutus. Asiasta uutisoi Savon Sanomat. Koneen kyydissä ollut muu perhe menehtyi turmassa.

Vesitasokonetta lentänyt isä oli pitänyt perheelleen pelastautumiskoulutuksen, jossa hän oli käynyt läpi, miten järvellä kaatuneesta koneesta pääsee ulos. Lisäksi hän oli neuvonut, miten ilmatäytteiset paukkuliivit laukaistaan.

Murheellinen pienkoneonnettomuus sattui Vehmersalmella 26. kesäkuuta 2013.

Savon Sanomien mukaan konetta ohjannut isä sai kuolemaan johtaneet vakavat vammat jo koneen iskeytymisestä veteen.

Vesitasokoneen takapenkillä olleet äiti ja vanhempi poika saivat myös pahoja vammoja törmäyksessä.  Takapenkillä olijoiden turvavyöt eivät olleet vaatimuksenmukaisia, vaan repeytyivät irti paikoiltaan.

Loukkaantumiset estivät heitä ilmeisesti pelastautumasta koneesta. Ainoastaan nuorempi poika onnistui pelastautumisessa.

- Etupenkillä istunut poika osasi avata istuinvyön ja hän pääsi ulos rikkoutuneen tuulilasin kautta. Hän osasi vasta koneen ulkopuolella laukaista pelastusliivit, Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija Ismo Aaltonen kertoo Savon Sanomissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.