Mainos

SS: Omatekoisten paukkujen teko yleistä – kylmäpusseistakin tulitteita

Omatekoisten ilotulitteiden teko on yleistä Suomessa, kirjoittaa Savon Sanomat. Poliisin tietoon tulee vuosittain yli 50 tapausta, jossa henkilön epäillään tehneen itse räjähteitä. Todellisuudessa määrä on paljon suurempi.

Tyypillisesti omatekoisen paukun tekijä on 14–25-vuotias mies. Poliisin mukaan ennen tehtiin muovisista pesuainepulloista pullopommeja, mutta uusin villitys on kylmäpussien käyttäminen paukuissa. Paukkujen teon taustalla on usein kokeilun halu tai into näyttää kavereille.

Esimerkiksi Kuopiossa poliisi on tänäkin vuonna joutunut raivaamaan nuoren kodista itsetehtyjä kemikaalisekoituspulloja, joita oli tehty huvikseen niiden posauttelua varten.

Ilotulitteita ei saisi olla alaikäisillä, mutta vuodenvaihteessa nuoret käsittelevät ilotulitteita. Osa kokeilijoista purkaa valmiita ilotulitteita ja yhdistelee niiden pyromassoja, jotta paukuista tulisi isompia.

Poliisi varoittaa ilotulitteiden tuunailun olevan hyvin vaarallista.

– Pienenkin ilotulitteen räjähtäminen käsiin voi aiheuttaa ihovammoja ja vaarantaa etenkin silmät, sanoo ylikonstaapeli Pekka Koistinen Pohjois-Savon poliisilaitokselta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.