Mainos

Sri Lankasta povataan jo turismihittiä

Sisällissodan loppuminen Sri Lankassa tietää uuden ajan alkua myös turismille.

Jos väkivalta saadaan aidosti vähenemään, matkailu noussee elinkeinona aiempaa merkittävämpään rooliin, pohtii Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin laitoksen johtaja, maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen.

- Väkivallan vähenemistä on tietysti aika vaikea ennustaa. Sri Lankaan on kuitenkin yritetty pitkään rakentaa turismia, mutta levottomuudet ovat estäneet sen kasvun, Teivainen toteaa.

Maan pääkaupunki Columbo sijaitsee länsirannikolla, joka on perinteisesti ollut itärannikkoa rauhallisempaa aluetta. Myös maan lounaisosassa on jo muutama turismikohde.

- Sri Lankassa on upeita rantoja ja miellyttäviä ihmisiä, Teivainen kuvailee.

Monet pitävät Sri Lankaa myös ekomatkailun mallimaana, sillä saari on täynnä pieniä kyliä, joissa suositaan paikallisia tuotteita ja perinteitä.

"Pahin tilanne vuosikymmeniin"

Tamilikapinalliset ilmoittivat eilen lopettavansa taistelun yli kaksi vuosikymmentä jatkuneessa sisällissodassa. Sodassa kuoli yli 70 000 ihmistä.

Tuhansia siviilejä on edelleen saarroksissa taistelualueilla. Sri Lankassa työskentelevän Punaisen Ristin suomalaistyöntekijän Hachim Badjinin mukaan siviilien tilanne on erittäin vaikea.

- Emme ole koskaan nähneet tällaista tilannetta. Tulee olemaan iso työ saada nämä ihmiset kuntoon, ja se tulee kestämään pitkään. Jopa kansainvälisen Punaisen ristin tasolla kyse on tilanteista, jonka kaltaisia ei olla moneen kymmeneen vuoteen nähty.

Tilanteen todellinen vakavuus on vielä osittain hämärän peitossa, sillä avustustyöntekijät eivät ole päässeet varsinaiselle taistelualueelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.