Mainos

Sri Lankassa lomailleet: Yleinen paniikki ensimmäisen aallon jälkeen

Sri Lankassa hyökyaalloissa kuolleiden määrä on noussut jo 27 000:een, kertoo delhiläinen NDTV-asema. Sri Lankan hallitus arvioi, että kuolleiden lukumäärä nousee yhä. Sri Lankan turma-alueelta Suomeen palanneet kertovat, että heillä ei ollut alkuvaiheessa tapahtumien keskellä mitään tietoa, mistä oli kysymys. Ensimmäisen hyökyaallon jälkeen hotellialueelle syntyi yleinen paniikki.

Suomeen Sri Lankasta palannut Tikan perhe kuvailee Helsinki-Vantaan lentokentällä tapahtumia näin:

-Vanhin poika oli ehtinyt syödä aamupalan ja oli ensimmäisessä kerroksessa hotellissa vessassa, kun huomasi, että vesi alkaa nousta pitkin lattiaa. Hän ehti pakoon, kertoo Pekka Tikka.

-Vesi nousi yhä enemmän, ei ollut mitään varsinaisia aaltoja, vaan vedenpinta nousi. Paikalliset rannalla olleet ihmiset lähtivät ryntäämään pakoon kaikkine tavaroineen hotellin pihalle. Meni ehkä minuutti, ja hotellin edustan nurmikko oli veden vallassa. Kaikki aurinkotuolit leijailivat veden mukana. Se oli ensimmäinen aalto. Pääsimme juoksemalla pakoon paikallisten neuvojen, varoitusten ja ohjeiden ansiosta. Henkilökunta avusti kiitettävästi. Juoksimme aaltoja pakoon henkemme edestä ja säilyimme hengissä, Tikka jatkaa.

Susanne Kulo ja Ilkka Pynnönen Turusta kertovat hotellialueensa tapahtumista:

-Yleinen paniikkihan siellä oli heti ensimmäisen aallon jälkeen, kertoo Susanne Kulo.

-Henkilökunta sanoi, ettei rakennukseen saa mennä, koska se voi räjähtää tai sortua. Sitten tuli toinen aalto, ja vettä tuli valtavasti enemmän. Siinä vaiheessa lähdimme juoksemaan. Joku sanoi: ”Nyt ylös, ylös, ylös!”, kertoo Ilkka Pynnönen.

-Alakerran ikkunat menivät rikki, jatkaa Kulo.

-Vettä tuli sisään hirveällä paineella. Juoksimme yläkertaan ja vietimme siellä koko päivän ja katselimme, kun vesi meni edestakaisin. Olimme huolissamme siitä, romahtaako talo. Mutta olimme onnekkaita, kertoo Pynnönen.

- Olimme pitkän aikaa pimennossa. Emme pitkään aikaan tienneet, mistä vesimassa tulee ja miksi. Muutamat ihmiset sanoivat, että olivat seitsemältä tunteneet maan tärisevän. Joku ryhtyi ajattelemaan, onko jossain ollut maanjäristys. Joku sai yhteyden Suomeen, ja tieto varmistui. Emme siltikään tienneet, tuleeko vettä lisää. Katselimme, kun meri velloi edessämme, ja mietimme, tuleeko vettä vain enemmän, sanoo Susanne Kulo.

(MTV3)

(Huomenta Suomen erikoislähetys 29.12.)

Sri Lankasta pelastunut Ellen Jokikunnas sanoo, että kolmas hyökyaalto oli pahin.

(Huomenta Suomen erikoislähetys 29.12.)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.