Sri Lankan taistelut jatkuivat

Sissit uhkaavat laajentaa taistelut koko maahan. Maan presidentti puolestaan vetosi rauhan puolesta.

Sri Lankan laivasto kertoi ottaneensa jälleen tänään yhteen tamilikapinallisten kanssa. Laivaston edustajan mukaan ainakin kuusi kapinallista sai surmansa taisteluissa, jotka käytiin hallituksen valvonnassa olevan Kytes-saaren vesillä saarivaltion luoteisosassa.

Laivasto kertoi jo aikaisemmin päivällä surmanneensa ainakin 35 tamilikapinallista meritaisteluissa maan pohjoisrannikolla. Seitsemän kapinallisjärjestö LTTE:n venettä upposi eilisiltana alkaneessa yhteenotossa, laivaston komentaja D.K.P. Dassanayake kertoi.

Tamilisissit kiistivät molemmat tiedot ja sanoivat, ettei kumpikaan osapuoli kärsinyt tappioita taisteluissa.

LTTE uhkasi laajentaa sodan koko maahan "jos hallitus sitä haluaa".

- Jos Sri Lankan hallitus haluaa sotaa, se tulee saamaan sen kaikkialla saarella. Jos taas he haluavat rauhaa, tamilien täytyy tuntea voivansa elää rauhassa, sanoi sissien edustaja Rasiah Ilanthiriyan uutistoimisto AFP:lle.

Presidentti Mahinda Rajapakse vetosi tänään maan kansalaisiin rauhan saavuttamiseksi.

- Väkivalta ja ryhmien välinen viha on pesiytynyt yhteiskuntaamme, Rajapakse sanoi. - Hindulaisuudelle ja muille suurille uskonnoille ominainen suvaitsevaisuus on väistynyt katkeruuden ja konfliktin tieltä.

Taistelut LTTE:n ja Sri Lankan armeijan välillä ovat kiihtyneet viime viikkoina. Osapuolten on määrä tavata rauhanneuvotteluissa ensi viikolla.

Sri Lankan konflikti on jatkunut yli kolme vuosikymmentä. Yli 60 000 ihmistä on saanut surmansa taisteluissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat