Mainos

Sri Lankan taistelut ajavat siviilejä kodeistaan

Ainakin 15 000 tamilisiviiliä on joutunut jättämään kotinsa kiivaan tulituksen vuoksi. Taistelut Sri Lankassa ovat pahimmat sitten vuoden 2002 aselevon jälkeen.

Sri Lankan hallituksen ja tamilikapinallisten väliset taistelut ovat jälleen ajaneet satoja siviilejä kodeistaan Jaffnan alueella saarivaltion pohjoisosassa. Viranomaisten mukaan Sri Lankaan on muodostunut vakava maan sisäisten pakolaisten kriisi.

Yli 100 000 ihmisen arvioidaan paenneen saaren itä- ja pohjoisosissa puhjenneita väkivaltaisuuksia. Punaisen Ristin mukaan ainakin 15 000 tamilisiviiliä on joutunut lähtemään kodeistaan tamilien hallitsemilta alueilta kiivaan tulituksen vuoksi. Hallituksen hallitseman alueen pakolaisleireissä on noin 50 000 ihmistä.

Taisteluissa kuoli armeijan mukaan mahdollisesti jopa 150 kapinallista ja haavoittui yli 200. Armeija kertoi upottaneensa viisi kapinallisten venettä, kun ne hyökkäsivät armeijan asemiin Jaffnan rannikolla. Armeija menetti 27 sotilasta ja lisäksi 80 haavoittui.

Hallituksen edustajan mukaan tamilikapinalliset ajavat maata kohti sotaa. Taisteluita käytiin Jaffnan lisäksi idässä Trincomaleen satamassa.

- Tulitaukosopimus ei ole selvästi voimassa juuri nyt näillä alueilla. Sitä ei kunnioita lainkaan kumpikaan osapuoli, pohjoismaisen tarkkailijaryhmän johtaja Ulf Henricsson sanoi.

Taistelut ovat viime päivinä olleet pahimmat vuoden 2002 aselevon jälkeen. Tamilikapinallisten LTTE-järjestö vaatii itselleen saaren pohjois- ja itäosan alueita, joita tamilit asuttavat.

- On parempi antaa Jaffna LTTE:lle. Vain siten tämä loppuu. Siihen saakka tämä sota vain jatkuu, paikallinen tamiliasukas sanoo.

Sri Lankassa taistelut ovat viime päivinä olleet pahimmat vuoden 2002 aselevon jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.