Mainos

Sri Lankan presidentti määräsi hyökkäilevät tamilit pidätettäviksi

Sri Lankan presidentti Chandrika Kumaratunga on määrännyt viranomaiset pidättämään kaikki tamilitiikeri- separatistiryhmän jäsenet, jotka syyllistyvät hyökkäyksiin muslimivähemmistöä vastaan. Asiasta kertoivat Sri Lankan viranomaiset. Kumratunga tapasi eilen maan koillisosassa sijaitsevan Trincomaleen maakunnan sotilas- ja poliisijohtoa. Trincomaleessa on viime viikkoina ollut runsaasti kahakoita muslimien ja tamilien välillä.

-Presidentti määräsi poliisin pidättämään kaikki, jotka syyllistyvät rikkeisiin, kuuluivatpa nämä sitten tamilitiikereihin tai eivät, kertoivat nimettömänä pysytelleet lähteet presidentin kansliasta.

Sri Lanka ajautui sisäpoliittiseen kriisiin, kun Kumaratunga erotti marraskuussa kolme ministeriä: puolustus-, sisä- ja tiedotusministerit, sekä hajotti väliaikaisesti parlamentin ja määräsi sotilaat kaduille valvomaan tärkeitä rakennuksia. Aiemmin presidentti on vakuuttanut olevansa yhä sitoutunut noudattamaan tamilisissien kanssa solmittua tulitaukosopimusta. Sri Lankassa on menossa kiivas valtataistelu Kumaratungan ja pääministeri Ranil Wickremesinghen välillä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.