Mainos

Sri Lankan presidentinvaalit sujuivat rauhallisesti

Tamilisissit boikotoivat vaaleja maan pohjois- ja itäosissa. Mielipidemittausten mukaan mittelö pääministeri Mahinda Rajapaksen ja oppositiojohtaja Ranil Wickremesinghen välillä tulee olemaan tasaväkinen.

Väkivaltaisuudet ja vaaliboikotti ovat varjostaneet presidentinvaalien äänestystä. Tamilisissien hallitsemassa pohjois- ja itäosassa äänestysvilkkaus on jäänyt boikotin vuoksi hyvin matalaksi, mutta muualla maassa ihmiset ovat käyneet vilkkaasti uurnilla.

Ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa väkivaltaisuuksissa ja toistakymmentä loukkaantunut Sri Lankan pohjois- ja itäosissa. Samoilla alueilla äänestysvilkkaus on jäänyt vain viiteen prosenttiin tamilisissien boikotin vuoksi. Muualla maassa yli 70 prosenttia rekisteröidyistä äänestäjistä on käynyt uurnilla, ja vakavilta välikohtauksilta on vältytty.

Tamilien LTTE-järjestö ei ollut virallisesti ilmoittanut boikotoivansa presidentinvaaleja. LTTE:n hallitsemalla alueella sissit tekivät kuitenkin selväksi, ettei äänestyspaikoille ole asiaa.

Äänestyspaikkojen avautumista ovat valvoneet raskaasti aseistetut poliisit. Muutenkin turvatoimia on kiristetty ja kaduille on komennettu 65 000 poliisia ja sotilasta. Vaalien aattona väkivaltaisuudet vaativat ainakin kuuden ihmisen hengen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.