Mainos

Sri Lankan hallitus ja sissit eivät suostu tapaamaan Oslossa

Oslossa on tarkoitus saada osapuolet varmistamaan Sri Lankassa työskentelevien pohjoismaisten tulitaukotarkkailijoiden turvallisuus.

Sri Lankan tamilisissien ja saarivaltion hallituksen edustajat ovat kieltäytyneet tänään istumasta samaan neuvottelupöytään Oslossa. Osapuolet tapaavat kuitenkin pohjoismaisia välittäjiä.

Oslossa ei alunperinkään ollut tarkoitus neuvotella rauhasta, vaan ainoastaan saada osapuolet varmistamaan Sri Lankassa työskentelevien pohjoismaisten tulitaukotarkkailijoiden turvallisuus.

- Odotukseni tämän kokouksen suhteen ovat minimaaliset, Norjan kehitysministeri Erik Solheim totesi päivällä pessimistisesti.

Tamilikapinallisten ja armeijan välistä aseleposopimusta tarkkaileva pohjoismainen ryhmä SLMM perustettiin vuonna 2002. Aselepo on kuitenkin ollut erittäin hauras sen jälkeen, kun sissien ja hallituksen väliset yhteenotot kiihtyivät huhtikuussa. Konflikti on vaatinut kahden kuukauden aikana yli neljänsadan ihmisen hengen.

Tamilisissien delegaatiota johtaa Oslossa poliittisen siiven johtaja S.P. Thamilselvan. Hallituksen ryhmää vetää rauhanneuvotteluja johtava Palitha Kohona.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.