Mainos

Sri Lankan hallitus ja sissit aloittivat neuvottelut

Läpimurtona pidettäisiin jo sitä, jos hallitus ja sissit pääsisivät sopuun neuvottelujen jatkumisesta. Tamilisissit haluavat itsenäisen valtion, kun Sri Lankan hallitus suostuisi vain jonkinlaiseen autonomiaan.

Sri Lankan hallituksen ja tamilisissien edustajat ovat aloittaneet neuvottelut Genevessä. Kyseessä on osapuolten ensimmäinen virallinen tapaaminen kahdeksaan kuukauteen.

Keskusteluja varjostavat Sri Lankassa uudelleen puhjenneet väkivaltaisuudet.

Välittäjämaa Norjan kehitysministeri Erik Solheim avasi kaksipäiväiset neuvottelut, ja osapuolet kättelivät norjalaisten rauhanvälittäjien läsnäollessa. Tämän jälkeen keskustelut jatkuivat suljettujen ovien takana.

Vaikka Sri Lankan tulitauko on virallisesti edelleen voimassa, yli tuhat ihmistä on saanut surmansa taisteluissa heinäkuusta lähtien. Geneven neuvotteluilta ei odoteta tässä tilanteessa suuria.

Jos hallitus ja sissit pääsevät sopuun neuvottelujen jatkumisesta, jo tätä pidetään jonkinlaisena läpimurtona.

Tamilitiikereiden LTTE-järjestö taistelee itsenäisen valtion perustamiseksi tamileille Sri Lankan pohjois- ja itäosiin. Sri Lankan hallitus sanoo voivansa suostua vain jonkinlaiseen autonomiaan.

Hallituksen edustaja kertoi eilen, että hallitus haluaa Genevessä keskustella vaaleista, kehityskysymyksistä ja lapsitaistelijoiden muodostamasta ongelmasta. Tamilisissit puolestaan sanovat haluavansa neuvotella humanitaarisista kysymyksistä, muun muassa tien avaamisesta tamilien hallussa olevaan Jaffnaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.