Mainos

Sri Lanka syyttää kapinallisia sadan siviilin surmasta

Muut lähteet eivät ole vahvistaneet Sri Lankan puolustusministeriön tietoja.

Sri Lankan hallitus syyttää tamilikapinallisia siviilien joukkomurhasta.

Puolustusministeriön mukaan ainakin sata ihmistä ammuttiin yöllä kuoliaaksi maan koillisosassa, kun he yrittivät paeta Mutturin kaupungista. Uhrien joukossa on lapsia.

Hallituksen mukaan tamilitiikerit epäilivät, että kaupunkilaiset olivat toimittaneet armeijalle tietoja kapinallisten liikkeistä. Siviilit olivat kuitenkin antaneet joukoille vain ruokaa, ministeriö sanoo

Mutturin asukkaat ovat paenneet kodeistaan, koska tamilikapinalliset ovat tulittaneet kaupunkia. Kaupungissa asuu enimmäkseen muslimeja.

Armeija surmasi kapinallisia

Sri Lankan armeija sanoo tappaneensa koillisrannikon taisteluissa yli 150 tamilikapinallista. Suurin osa heistä sai surmansa eilisessä ilmaiskussa. Hallituksen joukot ovat vallanneet kokonaan yhden rannikon muslimikaupungeista, kertoo puolustusministeriö.

Taistelut ovat jatkuneet aamun aikana. Sri Lankan hallitus ja tamilitiikerit ovat tulittaneet toisiaan tykeillä ja kranaateilla.

Avustustyöntekijät yrittävät samaan aikaan saada ruokittua ja majoitettua yli 15 000 muslimia, jotka ovat paenneet maan koillisosan taisteluja. Mutturin kaupungista lähteneet siviilit ovat majoittuneet läheisen Kantalain kaupungin kouluihin.

- Olemme järjestäneet lämpimät ateriat annettaviksi tästä aamusta lähtien, kertoo ministeri Berty Premalal Dissanayake.

Mutturin asukkaat alkoivat paeta kodeistaan sen jälkeen, kun 27 siviiliä kuoli tamilikapinallisten tulituksessa. Pakolaisten joukossa on viranomaisten mukaan myös singaleesi- ja tamiliperheitä.

Pakolaiset kertovat, että tamilien LTTE-järjestö on ottanut vangiksi noin sata muslimimiestä. Muslimit ovat Sri Lankan toiseksi suurin vähemmistö, ja heitä on noin kahdeksan prosenttia väestöstä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.