Mainos

Sri Lanka: EU:n luokiteltava tamilien LTTE terroristiseksi

LTTE:tä pidetään terrorijärjestönä muun muassa Yhdysvalloissa sekä laittomana järjestönä Intiassa, Britanniassa ja Kanadassa.

Sri Lankan hallitus toivoo, että EU luokitteleetamilisissien LTTE-järjestön terroristiseksi. LTTE:n sijoittaminen terrorijärjestöjen listalle edistäisi merkittävästi rauhanprosessia, arvioi srilankalainen diplomaatti tänään.

- On hyvin tärkeää saada joitakin raameja ja painetta LTTE:tä kohtaan, jotta sille olisi selvää, ettei väkivallan kiihtymistä hyväksytä, sanoi Sri Lankan Intian-lähettiläs C. R. Jayasinghe.

LTTE:tä pidetään terrorijärjestönä muun muassa Yhdysvalloissa. Se on julistettu laittomaksi myös Intiassa, Britanniassa ja Kanadassa.

Sri Lankan ilmavoimat iski tällä viikolla tamilialueille koilliseen Sri Lankaan, kun armeijan päämajassa oli räjäytetty pommi. Pommi-iskussa kuoli 11 ihmistä ja kolmisenkymmentä haavoittui. Haavoittuneiden joukossa oli myös armeijan komentaja.

llmaiskuissa kuoli 15 ihmistä ja lähes 18000 joutui pakenemaan kodeistaan, ilmoitti LTTE:n poliittinen johtaja.

- Vain siviilit kärsivät (hyökkäyksestä). Meillä oli etukäteisvaroitus iskuista, joten varoitimme kaikkia ja he siirtyivät turvaan, S. Elilan sanoi.

Puolueetonta vahvistusta tuhoista ei ole saatu.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.