Mainos

Srebrenica-oikeudenkäynti jatkuu ilman pääsyytettyjä

Entinen presidentti Radovan Karadzic ja armeijan komentaja Ratko Mladic ovat edelleen vapaalla jalalla.

Srebrenican verilöylyä koskeva oikeudenkäynti on alkanut Haagin sotarikostuomioistuimessa uudelleen ilman pääsyytettyjä. Entinen presidenttiä Radovan Karadzic ja armeijan komentaja Ratko Mladic ovat edelleen vapaalla jalalla.

Oikeudenkäynnin aluksi pääsyyttäjä Carla Del Ponte totesi olevan anteeksiantamatonta, ettei Serbia ole saanut sotarikollisia vieläkään oikeuden eteen.

-Mladicin pitäisi olla tässä oikeudenkäynnissä, hän sanoi avauspuheenvuorossaan.

Syytettyinä on seitsemän Bosnian serbien entistä sotilas- ja poliisikomentajaa, joista viisi joutuu vastaamaan vakavimpaan eli kansanmurhaa koskevaan syytteeseen. Miehiä syytetään jopa 8000 muslimimiehen ja pojan surmaamisesta, kun Bosnian serbit valtasivat Srebrenican kesällä 1995. Kaikki ovat kieltäneet syyllisyytensä.

Nyt alkanut oikeudenkäynti on suurin Balkanin sotia käsittelevä yhteisoikeudenkäynti. Syytetyt ovat esiintyneet jo yksittäin oikeuden edessä, mutta viime vuonna heidän syytteensä yhdistettiin samaan syytekirjelmään. Oikeudenkäynnin uskotaan kestävän ainakin vuoden. Verilöylystä on tuomittu jo aiemmin kuusi ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.