Mainos

Springsteen villitsi Olympiastadionin

Rockin konkari Bruce Springsteen on jopa erityisesti suomalaisten suosiossa. Näin saattoi päätellä eilen, kun "Pomo" veti Olympiastadionin täyteen.

Noin 43 000 silmäparia seurasi, miten Springsteen käynnisti Helsingin-konserttinsa John Fogertyn biisillä Rockin' All Over The World. Bakkanaalia potkivat käyntiin myös Pomon omat laulut Night ja Out On The Street.

Maestron E Street Band ei ole enää entisensä, kun saksofonisti Clarence Clemons kuoli hiljattain. Bruce näyttää ymmärtäneen, että ässäfonistia ei voi korvata. Springsteen on painottanut bändin soundia sen muihin vahvuuksiin, onnistuneesti.

Pomo on uusimmalla albumillaan koventanut äänenpainojaan kritisoidessaan amerikkalaisen unelman nykytilaa. Helsingin-konsertti tasapainotteli Pomon bailuvaihteen ja synkempien sävyjen välillä.

Maukkaita soul-mausteita

Bruce Springsteen ammentaa laajasti amerikkalaisesta perinnelaulukirjasta ja -kirjosta. Musta ja valkoinen traditio kuuluvat hänen lauluissaan vahvasti läpi.

Helsingin-konsertissa tehosivat yleisöön varsinkin mustia soul-sävyjä sivunneet Brucen kappaleet. Kriittinen My City Of Ruins soi silkkaa deep-soulia, aina lauluyhtyeiden valiolta Impressionsilta napattuja lainoja myöten. Illan huippuihin lukeutui myös Shackled And Drawn, gospelpitoinen työlaulu.

Suomalaisyleisön sai ehkä parhaiten mukaan Waitin' On A Sunny Day, soulpitoinen makupala sekin. Kitaristin taitojaan Springsteen esitteli harvoin kuullussa biisissä Light Of Day.

Encoreiksi Pomo annosteli suurimpia hittejään kuten Dancing In The Dark, Born In The USA ja Born To Run.

Springsteen yllätti puhumalla laulujen välissä enemmän tai vähemmän ymmärrettäviä suomen kielen lauseita. Aikaisin stadionille saapuneita fanejaan Bruce ilahdutti jo ennen konserttia pitkällä akustisella soundcheckillä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.