Mainos

SPR suomalaisuhrien avuksi Thaimaahan

Suomen Punainen Ristin täydennysryhmän tehtävänä on etsiä Thaimaassa suomalaisuhreja sairaaloista, evakuointikeskuksista ja hotelleista.

SPR lähettää tänään 10-15 henkilön täydennysryhmän Thaimaahan. Kansainvälisissä tehtävissä toimineista terveydenhoidon ja kuljetusalan ammattilaisista koostettava ryhmä lähtee noin kello 11 Finnairin lennolla.

Ryhmän mukana menee juomavettä, lämpimiä vaatteita, ensiaputarvikkeita ja lääkkeitä Thaimaassa oleville suomalaisille. Ryhmäläisten tehtävä on etsiä suomalaisuhreja sairaaloista, evakuointikeskuksista ja hotelleista, kertoo SPR:n viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho.

- Paikallinen tilanne on niin kaoottinen, että Thaimaan viranomaiset eivät ole pystyneet auttamaan niin paljon kuin on ajateltu. Meillä on ollut yhdeksän henkilöä tässä työssä. Lisäksi sitä ovat tehneet matkatoimistot, heidän lähettämänsä lisäihmiset, lähetystön sekä vakuutusyhtiön evakuointifirman ihmiset. Nyt siellä tarvitaan kuitenkin lisää väkeä. Tämä tuli esille eilisiltana valtioneuvoston kriisiryhmän kokouksessa, Laiho huomauttaa.

Laihon mielestä ulkoministeriön arvostelu on ollut kohtuutonta. Hän antaisi ulkoministeriölle hyvän arvosanan toiminnasta, sillä näin valtaviin tuhoihin on mahdotonta varautua.

- Ruotsalaiset ovat käyneet tänään mediakeskustelua siitä, miksi Ruotsin valtio ei hoitanut asioita samalla lailla kuin Suomen valtio. Suomalaiset lennättävät ihmisiä kotiin kahdella koneella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.