Mainos

SPR päivystää Vantaan Kriisikeskuksen puhelimessa ja kerää verta

Suomen Punainen Risti tekee yhteistyötä Vantaan Kriisikeskuksen kanssa Myyrmäen kauppakeskuksen pommi-iskusta järkyttyneiden auttamiseksi. SPR:n psykologien valmiusryhmä on mukana vastaamassa Vantaan Kriiskeskuksen päivystävään kriisipuhelimeen. Lisäksi SPR toivoo saavansa tänään verenluovuttajia Kivihaan Veripalveluun Helsinkiin.

Vantaan Kriisikeskuksen kriisipuhelimen numerot ovat (09) 8392 4960 ja (09) 83924950.

Vantaan Myyrmäessä perjantai-iltana tapahtunut pommi-isku aiheutti pääkaupunkiseudulla suurhälytyksen. Viranomaisten lisäksi Myyrmäkeen hälyytettiin SPR:n Helsingin ja Vantaan ensiapuryhmät ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun yksiköt.

SPR:n kriisipsykologit ovat olleet perjantai-illasta lähtien auttamassa onnettomuuden uhreja, heidän omaisiaan, pelastushenkilökuntaa ja muita tapahtumasta järkyttyneitä. SPR avasi yhdessä Vantaan kriisikeskuksen, Mielenterveysseuran ja Kirkon henkisen huollon ryhmän kanssa kriisikeskuksen Kilterin koululle. Kriisikeskus on auki toistaiseksi.

Veripalvelu kaipaa luovuttajia

Kaikki Myyrmäen onnettomuudessa vahingoittuneet potilaat on saatu hoidettua paikallisissa sairaaloissa, joten verestä ei ole akuuttia pulaa, kertoo SPR. Onnettomuus kuitenkin tyhjensi Veripalvelun varastoja niin merkittävästi, että Veripalvelu toivoo saavansa luovuttajat liikkeelle tänään ja alkuviikosta.

Tänään lauantaina Kivihaan Veripalvelu Helsingissä on auki poikkeuksellisesti kello 16 asti. Osoite on Kivihaantie 7. Alkuviikolla Veripalvelu toivoo, että verta luovutettaisiin koko maassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.