SPR jakoi vilttejä Amorellan matkustajille

Viking Linen karille ajaneen Amorella-aluksen matkustajille tarjottiin keskusteluapua ja vilttejä laivan saavuttua Maarianhaminaan.

Suomen Punaisen Ristin 17 vapaaehtoista Ahvenanmaalta oli yöllä Maarianhaminassa vastassa Amorellan matkustajia. Tarkoitus oli ennen kaikkea kysellä lapsiperheiden vointia, kertoo SPR:n Ahvenanmaan piirin toiminnanjohtaja Stefan Simonsen

- Lapset olivat aika itkuisia, koska ajankohtakin oli jo niin myöhä ja he olivat väsyneitä. Muuten ihmiset olivat melko rauhallisella ja hyvällä mielellä, kun päivän jännitys alkoi laueta.

Vapaaehtoiset jakoivat ihmisille myös vilttejä. Ne kelpasivat varsinkin Rosella-aluksen kyydissä Tukholmaan matkaansa jatkaneille, sillä Rosellalla ei riittänyt hyttejä kaikille uusille matkustajille.

Simonsenin mukaan keskusteluapu on tärkeää myös pelottavien läheltä piti -tilanteiden jälkeen, vaikka vaara olisikin jäänyt pieneksi.

- Tällaiset tapahtumat voivat aiheuttaa post-traumaattista stressiä myöhemmin. Jos kokemus alkaa ahdistaa jälkeenpäin, on tärkeää hakea keskusteluapua, eikä jäädä potemaan ahdistusta.

 

Lue myös:

    Uusimmat