Mainos

SPR:n työntekijät Libyan rajalla: Täällä on helvetti irti

– Täällä on helvetti irti. Rajalla on 15 000-20 000 ihmistä jumissa, kuvasi SPR:n kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi tilannetta Tunisian ja Libyan vastaisella rajalla tiistai-iltana STT:lle.

Löövi on paikalla osana Kansainvälisen Punaisen Ristin ryhmää, joka neuvottelee viranomaisten kanssa ahdinkoon joutuneiden ihmisten auttamisesta. Ryhmä on selvitellyt myös sitä, milloin Tunisian puolella oleva SPR:n lääkintäryhmä pääsisi Libyan puolelle. Toistaiseksi lupaa ei ole Libyalta hellinnyt; ei suomalaisille eikä muillekaan avustustyöntekijöille.

Ryhmät eivät silti Löövin mukaan ole seisseet tumput suorina vaan autettavia riittää Tunisian puolella jumissa olevien pakolaisten keskuudessa.

– Tänään on tullut läpi 7000 egyptiläistä ja 6000 kiinalaista. Lisäksi on ihmisiä, jotka eivät edes pääse Tunisian puolelle, Löövi luetteli.

Tunisian Punainen Puolikuu on pystynyt kuljettamaan Libyan puolelle kolme kuorma-autollista lääkintätarvikkeita.

YK:n pakolaisjärjestön edustaja ilmaisi tiistaina huolensa siitä, että erityisesti Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden kansalaisia ei päästetä Tunisiaan. Löövi sanoi, että on joitain kansallisia ryhmiä, joiden taustan Tunisian viranomaiset haluavat tarkastaa muita tarkemmin ja siksi näiden rajanylitys on venynyt muita pidemmäksi. Joukossa on afrikkalaisten lisäksi aasialaisia.

Löövi kertoi, että Tunisian viranomaiset toivovat Euroopalta apua, jotta Tunisian puolella olevat pakolaiset saataisiin mahdollisimman nopeasti kuljetettua eteenpäin rajavyöhykkeeltä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.