Mainos

SPR:n turmapäivystys jatkuu tiistaihin

SPR:n henkisen tuen puhelipäivystys jatkaa tiistai-iltaan. Punaisen Ristin internet-sivuilta löytyy mm. bussiturmaa käsittelevä keskustelupalsta, jonka keskusteluun osallistuu myös SPR:n valmiusryhmän psykologi.

Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen puhelinpäivystys jatkaa tiistaihin saakka. Päivystys hoidetaan numerosta 020366266 tiistai-iltaan kello 18 asti.

- Päivystävään puhelimeen on tullut soittoja koko viikonlopun ajan, joten katsomme tarpeelliseksi jatkaa puhelinpäivystystä kahdella vuorokaudella tiistai-iltaan asti, SPR:n kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Leena Kämäräinen kertoo.

SPR:n nettisivuilta www.redcross.filöytyy tukipaketti järkyttävän kokemuksen kohtaamiseen. Sivuilla on myös bussiturmaa käsittelevä keskustelupalsta, jonka keskusteluun osallistuu myös SPR:n valmiusryhmän psykologi.

Piispa Huovinen: "Monet itkevät itkevien kanssa"

Äänekosken Konginkankaan bussiturma koskettaa erityisen raskaasti Helsingin seutua. Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen kehottaa itkemään itkevien kanssa ja seisomaan surevien rinnalla ja tukemaan heitä.

Piispa Huovisen viesti omaisensa, läheisensä tai ystävänsä menettäneille:

"Haluan ilmaista syvän osanottoni lapsensa tai läheisensä menettäneiden vanhempien, omaisten ja ystävien pohjattomaan suruun. Lukemattomat ihmiset itkevät yhdessä itkevien kanssa. Toivon, että osaisimme tukea surevia ja seistä heidän rinnallaan. Tänään on vaikea uskoa tulevaisuuteen, mutta silti haluan jättää kaikki uhrit ja surevat Jumalan armon varaan. Epätoivonkin keskellä haluan rukoilla, että Jumala lohduttaisi meitä kaikkia ja antaisi voimia elää."

Piispa Heikka: "Suojeleva piiri surevien ympärille"

Myös Espoon hiippakunnan piispa Mikko Heikka korostaa kanssaihmisten merkitystä surevien tukemisessa:

"Koko Suomen kansa suree nyt yhdessä menehtyneitten ja loukkaantuneitten omaisten kanssa. Emme ymmärrä, mitä on tapahtunut ja miksi näin tapahtui. Voimme kuitenkin tukea surevia sanoin ja rukouksin. Rakennamme tänään suojelevan piirin surevien ympärille ja kannamme heidät Jumalan eteen. Jeesus, joka itse kulki ristin tien, ottaa vastaan hätämme ja tuskamme."

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.