Mainos

SPR:n toiminta lähtenyt hyvin käyntiin Haitissa

SPR:n tiedottaja Noora Kero kertoo suomalaisten olevan hyvin tyytyväisiä liikkuvaan terveysasemaansa. Asema on kolmatta päivää pystyssä ja siellä on hoidettu useita kymmeniä haitilaisia päivittäin.

- Nyt on myös jaettu vettä toissa päivästä lähtien. Kansainvälisellä punaisella ristillä on kapasiteettia jakaa jopa 400 000 litraa vettä päivässä. Avustustarvikkeiden, kuten huopien, pressujen keittiötarvikkeiden ja vedenpuhdistustablettien, jako on myös alkanut. Koko ajan tapahtuu jotain, Kero kertoo MTV:n uutisille.

Keron mukaan kansainvälinen avustustoiminta on alkanut Haitissa suhteellisen hyvin.

- Pitää muistaa, että neljä konetta tunnissa pystyy laskeutumaan tänne Port-au-Princen lentokentälle. Se on vähän, kun on niin paljon avustusliikennettä. Esimerkiksi kansainvälisen punaisen ristin avustuksen laajuutta kuvaa se, että lähes sata konetta tuo avustustarvikkeita näiden päivien aikana.

Suurin osa kansainvälisen median edustajista on lähtenyt tai lähtemäisillään Haitista. Kero kuitenkin toivoo ihmisten mielenkiinnon haitilaisia kohtaan säilyvän median poistumisesta huolimatta. Avustustoiminnan ylläpitoon tarvitaan yhä lahjoituksia.

(MTV3)

Puhelinhaastattelussa SPR:n tiedottaja Noora Kero (Huomenta Suomi 21.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.