Mainos

SPR:n suomalaisvahvistus vaikean tehtävän edessä

Suomalainen terveysasiantuntija matkustaa viikonlopun aikana myrskyn ja monsuunisateiden runtelemaan Myanmariin ensimmäisenä suomalaisena. Terveysasiantuntija Marja-Leena Orabyn tehtävänä on ensisijaisesti kouluttaa paikallisia vapaaehtoisia.

Orabyn mukaan suurimmat haasteet liittyvät paikallisten syrjäseutujen asukkaiden hyvinvoinnin turvaamiseen. Ensin näille alueille täytyy toimittaa asuinsuojia ja vettä. Tämän jälkeen Oraby toivoo avun kohdistuvan myös psykologiseen hyvinvointiin.

- Ihmiset ovat järkyttyneitä ja menettäneet omaisiaan. Huomisesta ei ole selkeää kuvaa. Haaste on suuri, mutta olen omalta osaltani valmis vastaamaan siihen. Lähden mielelläni.

- Ensin tarkoituksena on mennä Yangoniin, jossa on Myanmarin Punaisen Ristin päätoimisto. Sitten katsotaan, jäänkö sinne vai pääsenkö menemään itse myrskyalueelle, Oraby sanoo MTV:lle.

Kolme viikkoa sitten sattunut tuhoisa hirmumyrsky ja sen nostattama hyökyaalto tappoi kymmeniä tuhansia. Nyt tuhoalueella tappavat kulkutaudit.

- Olosuhteet ovat varsin kurjat. Täällä on monsuunisadekausi meneillään, ja sateiden odotetaan jatkuvan. Ihmisillä on ikävät oltavat, heillä ei ole kattoa pään päällä tai paikkaa, missä olla. Tietenkin apua on saatu perille, mutta kaikkia paikkoja ei ole pystytty saavuttamaan.

Oraby kertoo, että hänen ensimmäinen tehtävänsä on todennäköisesti kulkea kylästä toiseen muiden työntekijöiden kanssa kertomassa, mitkä ovat malarian oireet ja miten sitä voidaan hoitaa tai estää. Ryhmä jakaa myös hygieniapaketteja ja vedenpuhdistustabletteja sekä täydentää avustustyöntekijöiden varastoja.

Sotilasjuntan päätöstä päästää ulkomaisia avustustyöntekijöitä maahan Oraby pitää erittäin hyvänä uutisena.

- Kun nyt tulee paljon väkeä paikalle, on pystyttävä huolehtimaan, että yhteistyö sujuu ja apu jakautuu tasaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.