Mainos

SPR:n Kosovon palveleva puhelin avattu

Kosovon pakolaisia varten avattuun Suomen Punaisen Ristin palvelevaan puhelimeen tuli kymmenittäin soittoja heti linjan auettua puoliltapäivin.

Huoli omaisista kalvaa pakolaisia, eikä kattavan rekisteröinnin puute leireillä tee etsintää yhtään helpommaksi.
Valbona Nezirin sukulaiset olivat Suomessa vastassa kun hän saapui maahan. Jos eivät olisi olleet, hänkin olisi turvautunut palvelupuhelimeen.
Palvelevassa puhelimessa päivystää 15 spr-läisen vapaaehtoisen kanssakaikkina arkipäivinä Skender Jakupi. Itsekin Kosovon pakolaisena 7 vuoden takaa, hän voi albaaniksi, serbokroaatiksi, englanniksi ja suomeksi auttaa kohtalotovereitaan omaisten jäljittämisyrityksissä.

Näihin pakolaisiin, jotka on leireillä niin yhteyden saaminen heihin on erittäin vaiketa tällä hetkellä, johtuen siitä että tällä hetkellä ei oo sellaista kattavaa rekisteriä näillä leireillä asuvista pakolaisista.Kansainvälinen punainen risti yrittää saada kokoon sellaisenrekisterin, ettäperheviestin lähetystä, perheenjäsenten etsimistä ja yhdistämistä voitaisiintehostaa.Suomen Punaisen Ristin palvelupuhelin Kosovon pakolaisille pidetään avoinna ainakin seuraavat kaksi viikkoa.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.