Mainos

SPR:n keräys kartuttanut Haitin uhreille 350 000 euroa

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston hätäapukeräys Haitin maanjäristyksen uhreille on tuottanut kahdessa päivässä 350 000 euroa.

Innokkaimpia lahjoittajia ovat olleet tavalliset ihmiset.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla SPR:n keräyslippaisiin tai katastrofirahaston tilille. Lahjoituksensa voi antaa myös netissä tai soittamalla keräyspuhelimiin. Viikonlopun aikana SPR järjestää myös paikallisia keräyksiä ympäri maata.

Liikkuva klinikka lentää Haitiin

Suomesta lähtee tänään Haitiin Suomen Punaisen Ristin liikkuva klinikka ja sen henkilökunta. Tarkoituksena on hoitaa maanjäristyksessä loukkaantuneita. Lisäksi suurin osa sairaaloista ja terveysasemista alueella on tuhoutunut, joten ihan tavallisiakin sairauksia tulee hoidettaviksi.

Sairaanhoitaja Jaana Ihalainen lähtee ensimmäistä kertaa töihin maanjäristysalueelle. Siellä on tarkoitus liikkua autoilla, jotka tuodaan mukana.

- Me emme ole ihan varmoja, missä kunnossa tiet ovat. Tämä on aina se arvoitus, että kuinka kauas pystyään menemään ja kuinka pitkiä klinikkapäiviä tekemään, Ihalainen sanoo.

Ihalainen on varautunut olemaan kriisialueella neljä viikkoa.

- Yleensä se ensimmäinen neljä viikkoa on raskain vaihe. Sen jälkeen on jo niin uupunut, että mielellään tulee kotiin.

Klinikka tulee siirtymään sinne, missä avun tarvetta on. Yhdessä paikassa ollaan yksi päivä. Liikkuvan klinikan hoitohenkilökuntaan kuuluu myös ruotsalaisia ja ranskalaisia sairaanhoitajia ja lääkäreitä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.