Mainos

SPR:n kenttäsairaalan toinen osa matkaan

Tampere-Pirkkalan lentokentällä odotellut SPR:n kenttäsairaan täydennysosa on matkalla kohti Pakistania. Mukana on mm. vesiyksikkö.

Loppuosa Suomen ja Norjan Punaisten Ristien yhteisestä kenttäsairaalasta lähti Pakistaniin suunnitelmien mukaan Tampere-Pirkkalan lentokentältä kello 10. Koneessa on kymmenen suomalaista avustustyöntekijää, telttoja ja vesiyksikkö.

Vesiyksikkö pystyy tuottamaan puhdasta vettä koko sairaalan tarpeisiin. Sairaala sijoitetaan maanjäristyksessä pahoin vaurioituneen Muzaffarabadin kaupungin krikettikentälle. Sairaalassa on 160 vuodepaikkaa ja se tarjoaa palveluita yli 150 000 ihmiselle.

Ensimmäinen kone perillä

Ensimmäisessä, eilen lähteneessä rahtikoneessa oli myös kymmenen avustustyöntekijää ja 22 tonnia sairaalaan varusteita. Kone saapui torstaina aamuyöstä Peshawariin, josta sairaalatavarat lähetettiin kuorma-autoilla kohti Kashmirin maakunnassa sijaitsevaa määränpäätään.

Kohti Muzaffarabadia lähti aamupäivällä myös kymmenen suomalaista avustustyöntekijää, jotka matkustivat ensimmäisessä koneessa. Jos matka viivästyy huonokuntoisten teiden takia, he joutuvat jäämään yöksi Abbottabadin kaupunkiin. Suomalaiset avaavat poliklinikan heti päästyään perille Muzaffarabadiin.

SPR on myöntänyt katastrofirahastostaan 200 000 euroa hätäapuun. Suomen ulkoministeriö rahoittaa kenttäsairaalaa miljoonalla eurolla.

Avustustyö on muutenkin pääsemässä vauhtiin Muzaffarabadissa. Tällä haavaa siellä on kaksi terveysasemaa ja kaksi muuta tulossa. Pakistanin Punaisen Puolikuun 12 lääkintäryhmää antaa ensiapua ja perusterveydenhoitoa. Niiden tehtävänä on myös evakuoida loukkaantuneita Islamabadiin ja Rawalbindiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.