Mainos

SPR:ltä uusi avustus Kosovoon

SPR:n keskusvarastolla Tampereen Kalkussa neljään rekka-autoon pakattiin 800 telttaa, noin 5000 kiloa vaatteita sekä 10.000 paria kenkiä. Maanantaina Tampereelta lähti Belgradiin jo kaksi rekka-autoa huopia ja saippuaa.

Albanian pääkaupunkiin Tiranaan lähti tänään myös yksi suomalainen avustustyöntekijä. Suomen SPR on avustanut Kosovosta paenneita albaneja tähän mennessä yhteensä 4,5 miljoonalla markalla.

Tällä hetkellä välittömän avun tarpeessa on noin 200 000 ihmistä sillä alueella, jotka ovat nopeasti joutuneet lähtemään kodeistaan. Heiltä puuttuu ruoka ja hyvä vesihuolto ja suoja. Ihmiset on korkeilla vuorilla pakosalla ja se tekee tästä ongelmallisen. Huolto sinne on vaikea, kuljettaminen on vaikea, vesihuolto on erittäin vaikea.

Kuudesosa Kosovon kansasta pakolaisena

Kosovon kaksi miljoonaisesta kansasta peräti kuudesosa on paennut naapurimaihin. SPR:n mukaan ruokavarastot alkavat ehtyä suurimpia pakolaisvirtoja vastaanottaneista Albaniassa, Makedoniasta ja Montenegrosta.

Vaikka pakolaisvirta vyöryykin jo nyt yli äyräiden, uskotaan SPR:ssä tilanteen vielä pahenevan.

Pahin mahdollinen on se, että yhdellä kertaa pakenee joko Makedoniaan tai Albaniaan erittäin suuri joukko, erittäin lyhyessä ajassa, esimerkiksi noin 100 000 ihmisen joukko. Jos ne tulee kerralla rajan yli niin kaikki se organisointi tulee olemaan vaikeaa ja niillä ihmisillä tulee olemaan erittäin vaikeat olot hetken aikaa.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.