Mainos

SPR:ltä apua Sri Lankaan

Suomen Punainen Risti auttaa Sri Lankan hätää kärsiviä vauvaperheitä.

SPR antaa katastrofirahastostaan 80 000 euroa, joilla hankitaan kotinsa menettäneille perheille 6 000 vauvanhoitopakettia. Ne sisältävät muun muassa kestovaippoja, huovan, pyyhkeen ja hygieniatarpeita.

- Kodit on jouduttu jättämään niin nopeasti, ettei pakolaisleireille saapuvilla ihmisillä ole mitään mukanaan. Syntyville vauvoille ei ole edes vaatteita, kertoo SPR:n avustustyöntekijä Hachim Badji.

Intian edustalla sijaitsevassa saarivaltiossa käydään hallituksen ja tamilisissien välisiä taisteluja. Ne ovat ajaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä loukkuun Vannin alueella Sri Lankan pohjoisosissa.

SPR:n mukaan siviilejä kuolee taisteluissa päivittäin, eivätkä osapuolet ole sallineet avustustarvikkeiden vientiä alueelle. Lääkkeet, puhdas juomavesi ja ruoka ovat olleet jo pitkään loppu.

Pakolaisleirien puutteelliset olot lisäävät vakavien tartuntatautien leviämistä. Kansainvälinen Punainen Risti evakuoi laivalla loukkuun jääneitä haavoittuneita ja sairaita siviilejä. Evakuoinnin tarvetta lisäävät alueella puhjenneet ripuli- ja aivonkalvontulehdusepidemiat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.