Mainos

SPR: Lahjoittamalla voi pelastaa ihmishenkiä Pakistanissa

Tulvien piinaamassa Pakistanissa avun tarve on suuri. Maailmalla on herätty avuntarpeeseen hitaasti ja avustuksia tarvitaan kipeästi. Suomen Punaisen Ristin varainhankintapäällikko Tuula Colliander muistuttaa, että vaikka katastrofin laajuus on jopa suurempi kuin tsunamin, Pakistanissa on vielä mahdollisuus pelastaa ihmishenkiä lahjoittamalla.

- Täytyy muistaa, että nyt on ihmisiä, jotka ovat uhassa sairastua. Vaikka ei ole niin paljoa menehtyneitä ihmisiä, niin vaikutukset ovat laajat ja pitkäkestoiset. Nyt on ihmisiä, jotka ovat elossa ja heitä voi auttaa, vetoaa Colliander.

Suomen Punainen Risti aloitti viikonloppuna lipaskeräyksen, jonka avulla into lahjoittaa on hieman noussut. Tarkkaa summaa lipaskeräyksestä ei vielä ole saatu. Lippaita voi edelleen hakea SPR:n keräyskeskuksista ja antaa oman panoksensa auttamiseen.

Tällä hetkellä keräyssumma, johon on laskettu mukaan puhelinlahjoitukset ja internet-lahjoitukset, liikkuu 290 000 euron tienoilla. Summa on edelleen Collianderin mukaan surullisen pieni.

- Summa joka auttamiseen tarvittaisiin liikkuisi miljoonissa. Ihmiset ja maat ovat heränneet hiljaiseen katastrofiin valitettavan hitaasti.

Viime viikolla Punainen Risti sai Suomen ulkoasiainministeriöltä 900 000 euroa humanitaarista avustusta Pakistaniin. Tällä ja ihmisten lahjoituksilla Pakistaniin hankitaan muun muassa ruoka- ja lääkeapua.

(MTV3)

Katso Joonas Fritzen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.