Mainos

SPR lähettää lääkärin Uzbekistanin leireille

Suomen Punainen Risti on päättänyt lähettää avustustarvikkeita Kirgisian pakolaisille. Kuorma lähetetään Uzbekistaniin, lähelle Kirgisian rajaa ja lasti sisältää muun muassa huopia, saippuaa ja keittiötarvikkeita. Suomen ulkoministeriö on lahjoittanut 200 000 euroa avun toimittamiseen.

SPR:n delegaattori, lääkäri Teuvo Määttä matkustaa myös kohti Uzbekistania. Hänen tarkoituksensa on kartoittaa pakolaisleirien avuntarvetta kansainvälisen SPR:n arviointiryhmän kanssa.

- Matka on varmasti haastava, mutta olen luottavaisin mielin, sillä olen tehnyt humanitaarisia keikkoja kolmekymmentä vuotta, Määttä kertoo.

Läheisenä yhteistyökumppanina Määtän ryhmälle toimii erityisesti Punainen puolikuu, sillä heillä on paljon tietoa maan oloista. Ryhmän on seurattava myös mediaa hyvin tarkasti, että he osaavat tehdä totuudenmukaisia tilannearvioita.

SPR:n rooli paikan päällä on arvioida, miten paljon alueella tarvitaan apua myös tulevaisuudessa.

- Tilanne sekä Uzbekistanissa ja Kirgisiassa elää koko ajan, ja apua tarvitaan varmasti vastaisuudessa lisääkin, Määttä sanoo.

Tämän hetken arvioiden mukaan yli 100 000 ihmistä on paennut Kirgisian levottomuuksia Uzbekistaniin. Tällä hetkellä maiden välinen raja on kuitenkin suljettu.

Erilaisia pakolaisleirejä on maiden rajan tuntumassa SPR:n tietojen mukaan tällä hetkellä 75. Eniten leireillä kaivataan ruokaa, juomavettä, suojaa ja lääkkeitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.