Mainos

SPR lähettää Iraniin 100 000 euroa

Suomen Punainen Risti pohtii parhaillaan kenttäsairaalan lähettämistä Iraniin.

Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti on päättänyt lähettää aluksi 100 000 euroa Iranin maanjäristyksen uhrien auttamiseen. SPR on saanut kansainväliseltä Punaiselta Ristiltä myös pyynnön kenttäsairaalan lähettämisestä. Kansainvälisen avun tiimi selvittää parhaillaan sairaalan lähettämiseen tarvittavia yksityiskohtia. Kenttäsairaalan lähettämisestä päätetään viikonlopun aikana.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto julkisti eilen kaikkiaan kymmenen miljoonan euron avustusvetoomuksen. Sen turvin Punainen Risti on valmistautunut auttamaan uhreja puolen vuoden ajan.

Avun tarpeessa on yhteensä noin 40 000 perhettä ja 200 000 ihmistä.

Järistysalueelle toimitetaan telttoja, huopia, suojamuovia, sairaanhoitotarvikkeita, lääkkeitä, keittiötarvikkeita, ruokaa, sähkögeneraattoreita, lämmityskamiinoita ja vedenpuhdistuslaitteita. Myös jälleenrakennusvaihe tulee vaatimaan merkittävästi ulkopuolista apua.

(MTV3-STT)

Suomen Punainen Risti on päättänyt lähettää alueelle kenttäsairaalan yhteistyössä Norjan, Saksan ja Itävallan kanssa. ( Kymmenen uutiset 27.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.