Mainos

SPR: Kaikki ihmiset pystyvät auttamaan jotenkin

Avustusjärjestöjen rahakeräyksistä on hyötyä, vaikka niillä ei pakolaisongelmaa kokonaan ratkaistakaan, sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustuksen johtaja Kalle Löövi kertoo Seitsemän uutisissa.

– Kyllä niillä on merkitystä. Kaikki ihmiset pystyvät antamaan vapaa-aikaansa, keräämään ja auttamaan. Tuhansia ihmisiä on nyt mukana nälkäpäiväkeräyksessä ihan konkreettisesti auttamassa. Mutta fakta on se, että elleivät valtiot saa sotia loppumaan, niin eivät lopu pakolaisetkaan, Löövi sanoo.

Löövin mukaan järjestö tekee arvokasta ja vaaraallistakin työtä esimerkiksi Syyriassa. Löövin mukaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liike tavoittaa Syyriassa 2,5–3 miljoonaa ihmistä. Oikeasti pitäisi kuitenkin tavoittaa 12 miljoonaa.

– Kyllä me parhaamme yritämme. Siellä toimii Syyrian Punaisen Puolikuun kolme tuhatta auttajaa. Heistä 56 on saanut surmansa siellä. Kyse ei ole siitä, että me emme yrittäisi, mutta ihan selvää on, että joka kerta, kun joku meidän avustustyöntekijöistämme surmataan, niin se apu ei ole mennyt perille sillä hetkellä. 

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkoi tänään ja se kestään kolme päivää. Keräyksellä kootaan varoja katastrofirahastoon, jota käytetään luonnonkatastrofien ja konfliktien uhrien auttamiseksi eri puolilla maailmaa. Varoja ohjataan myös turvapaikanhakijoiden auttamiseksi tehtävän vapaaehtoistyön ylläpitämiseen.  

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.