Mainos

SPR joutuu säästämään kotimaassa

Suomen Punainen Risti joutuu etsimään kustannussäästöjä kotimaan toiminnoissaan. SPR:n talousvaikeudet johtuvat pitkälti sijoitustoimintojen heikosta tuotosta. Kansainväliseen avustustoimintaan säästöillä ei SPR:n mukaan ole vaikutusta.

SPR

Viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho vahvistaa pääosin Helsingin Sanomien Verkkoliitteessä eilen olleet tiedot järjestön toimintojen supistamisesta.

-Sen sijaan se, miten paljon joudumme supistamaan ja millä lailla, ei ole vielä aivan selvillä.
SPR:n uusi hallitus kokoontuu tarkastelemaan talousnäkymiä seuraavan kerran marraskuun puolivälissä.

Laihon mukaan SPR joutuu supistamaan toimintaansa 1-2 miljoonan euron edestä. Supistukset saattaisivat merkitä jopa työntekijöiden irtisanomisia.

-Henkilöstösupistuksista ei ole vielä päätetty, mutta niistä on puhuttu yhtenä vaihtoehtona, Laiho sanoo. Hän muistuttaa, että SPR:llä on paljon määräaikaisia työntekijöitä erilaisissa avustusohjelmissa ja -projekteissa.

-Heidän työsopimuksiaan on aina jatkettu, jos rahaa on. Nyt todennäköisesti määräaikaisten sopimusten jatkamisista ensimmäiseksi lähdetään liikkeelle. Lisäksi Laihon mukaan saatetaan organisaatiouudistuksen kautta tehostaa toimintaa. -Varmasti tavoitteena on, että vähemmällä ihmismäärällä pystyttäisiin työt tekemään.

RAY vähensi avustuksiaan

Mahdolliset supistukset vaikuttaisivat Laihon mukaan nimenomaan SPR:n kotimaan työssä, koska kansainvälisen avun rahoitus on hyvin pitkälle turvattu. Vaikeuksia kotimaan työn puolella aiheuttaa mm. se, että esimerkiksi Nälkäpäivä-keräyksen tuottoja ei voi käyttää palkkojen maksuun.

-Kotimaan toimintaa ja palkkakuluja on rahoitettu viime vuosina sijoitustoiminnan tuotoilla eli osakkeitten myynnillä ja osingoilla. Ja nyt kun kurssit ovat sitä mitä ovat, sieltä ei tule yhtään apua rahoitustilanteeseen. SPR:n taloudelliseen tilanteeseen oli oma osuutensa myös sillä, että Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) yleisavustus järjestölle väheni 4-5 miljoonaa markkaa pari vuotta sitten.

-Tämä vähennys perustui nimenomaan siihen, että SPR:llä ja joillakin muillakin järjestöillä oli osakesijoitusten tuottoja toimintaan käytettäväksi. RAY siis katsoi, että me olemme niin varakkaita, ettei sitä raha-avustusta tarvittu, Laiho kertoo.

Suomen Punainen Risti työllistää koko maassa noin 1 400 ihmistä, joista puolet on Veripalvelun työntekijöitä. Helsingin keskustoimistossa on tätä nykyä 120 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.