Mainos

SPR ja kirkko auttavat järkyttyneitä Espoossa

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ryhtyvät auttamaan Sellon ampumisvälikohtauksen järkyttämiä ihmisiä Espoossa. Leppävaaran VPK:n tiloihin perustettavassa evakuointikeskuksessa annetaan tukea kauppakeskuksesta evakuoiduille.

- Ensimmäiset ensihuollon vapaaehtoiset ovat matkalla evakuointikeskukseen parhaillaan. He arvioivat ensi töikseen, millaista apua kauppakeskuksesta evakuoidut tarvitsevat, kertoo SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin valmiuspäällikkö Jarmo Hollstein.

Ampumavälikohtauksen takia Espoon piispa Mikko Heikka ja Leppävaaran kirkkoherra Kalervo Salo menevät Selloon tänään iltapäivällä.

Seurakunta on avannut Sellon lähellä lastenkappeli Arkin Ratsutorin reunalla olevassa liike- ja asuintalossa. Päivystävä pappi on tavattavissa Arkissa klo 18 asti.

Myös Leppävaaran seurakunnan kirkkoherranvirastossa päivstävä pappi on tavattavissa klo 14 asti.

Keskusteluapua myös kriisipuhelimista

Keskusteluapua tarjoaa lisäksi SPR:n henkisen tuen puhelin, jonka numero on 0800 100 200. Numero on ilmainen huomiseen iltakuuteen saakka.

Myös Espoon seurakunnat avaavat kriisipuhelinpäivystyksen tänään kello16. Kriisipuhelimen numero on 050 411 1619. Kriisipuhelin on tarkoitettu niille ihmisille, jotka kokevat ampumistapauksen vuoksi ahdistusta ja pelkoa. Kriisipuhelimen päivystäjät ovat Espoon seurakuntien työntekijöitä.

Sellon uhreja muistetaan illan jumalanpalveluksissa

Sellon ampumisten uhreja muistetaan useissa jumalanpalveluksissa eri puolilla Espoota illalla. Leppävaaran kirkossa alkaa Tuomasmessu kello 22.30.

Tapiolan kirkossa uhreja muistetaan iltayhdeltätoista alkavassa hartaudessa. Myös Espoonlahden kirkossa järjestetään hartaus kello 23.

Espoon tuomiokirkossa hartaushetki on kello 19. Leppävaaran kirkossa alkuillasta järjestettyyn tilaisuuteen osallistui myös Espoon piispa Mikko Heikka.

(MTV3 - STT)

Lue kaikki Sellon ampumatapauksesta täältä.

Katso poliisin tiedotustilaisuus

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.