Mainos

SPR: Ensimmäiset päivät ratkaisevat avun onnistumisen

Muutama ensimmäinen päivä ratkaisee Nepalin avustustoimien onnistumisen, sanoo SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Löövi sanoo MTV Uutisten haastattelussa olleensa itse useasti järistyspaikoilla Aasiassa.

– Aasiassa noilla alueilla rakennustekniikka on huono. Ihmiset jäävät raunioihin ja kun heidät pystytään pelastaan ensimmäisten päivien aikana, kyse ei ole kuitenkaan kuin ihan muutamasta päivästä, silloin saadaan paljon tehtyä.

Löövin mukaan ensi vaiheen pelastustöiden jälkeen tärkeintä on saada ihmiset suojaan.

– Seuraavaksi tulee tilapäissuojien antaminen. Nyt ei ole onneksi kylmä kausi, mutta paikalle pitää saada pressuja, telttoja ja huopia. Ja sitten tulee vesi. Kaiken aikaa siinä on  perusvirta terveydenhuoltoa, ensiapua, kaikkea sellasta. Leikkauksia tehdään täyttä häkää jo sairaaloissa.

SPR on ollut Nepalissa jo pitkään kehittämässä avustusvalmiutta. Löövin mukaan ensisijaista on nyt saada toimintaan tarpeeksi varoja.

– Nyt me tarvitsemme rahaa ja me tarvitsemme tukea nepalilaisille. Toivomme, että ihmiset tukevat avustusjärjestöjä ja niiden rahastoja, Punainen Risti on yksi niistä.

– Tällainen katastrofi tulee kokonaisuudessaan viemään monia, monia miljoonia, mutta jo ihan välittömään apuun tarvitaan kymmeniä miljoonia, Löövi sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.