Mainos

SPR auttamaan Haitin uhreja

Suomen Punainen Risti valmistautuu kiireisesti auttamaan Haitin maanjäristyksen uhreja.

Kansainvälisen Punaisen Ristin arviointiryhmä on tarkoitus saada matkaan jo tänään kartoittamaan tuhojen laajuutta ja avun tarvetta.

SPR selvittää, lähteekö suomalaisia jo arviointiryhmän mukana Haitiin. Tarkoitus on lähettää Haitille myös suomalaisia kenttätyöntekijöitä. Apua tarvitaan Haitissa useita kuukausia, arvioi SPR:n kansainvälisen avun suunnittelija Kimmo Juvas.

- Puhdasta vettä, suojaa ihmisille, sekä olla tukemassa terveydenhuoltojärjestelmää, joka on mahdollisesti kärsinyt ja sortunut tällaisessa tilanteessa, Juvas kertoo MTV3:n Uutisille.

- Yleensä tällaisessa operaatiossa tarvitaan usean alan ammattilaisia, ei pelkästään sairaanhoitajia ja lääkäreitä, vaan aika usein ihmisiä, jotka osaa järjestää monimutkaistakin avustusketjua. Sen lisäksi siellä tarvitaan hallinnollisia ihmisiä, jotka huolehtivat että kaikki vastaanotetaan ja kirjataan, ja että kaikki menee oikein.

SPR:llä on valmius lähettää Haitiin myös muun muassa terveysasema, telttoja, huopia ja suojapressuja.

Avun tarve Haitilla on suuri. Alueelle tarvitaan kipeästi lisää etsintä- ja pelastushenkilökuntaa, terveydenhuollon ammattilaisia sekä hätämajoitusta kotinsa menettäneille. Suomesta lähetettävä apu on mahdollista katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten ansiosta. Suomen Punaisen Ristin avustustyötä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahaston tilille numero 221918-68000.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.