Mainos

Sportup Finland Suomen Urheilutelevision pääomistajaksi

Urheilukanavan toiminnasta vastaavan Suomen Urheilutelevisio Oy:n suurimmat omistajat, MTV Oy ja SWelcom Oy, ovat myyneet 45,2 % yhtiöstä SportUp Finland Oy:lle.

Suomen Urheilutelevisio Oy:n suurimmat osakkeenomistajat MTV Oy ja SWelcom Oy ovat myyneet 45,2 % yhtiön osakkeista SportUp Finland Oy:lle. Kaupan jälkeen SportUp Finland Oy on Suomen Urheilutelevisio Oy:n suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Kaupassa MTV Oy myi 30,1 % osakkeista ja SWelcom Oy 15,1 % osakkeista, minkä jälkeen kumpikin myyjätaho omistaa 19,9 % yhtiön osakkeista. Yhtiön muussa omistuksessa ei tapahtunut muutoksia. Kaupan jälkeen Suomen Urheilutelevisio Oy:n omistuspohja on seuraava :

SportUp Finland Oy 45,2 % MTV Oy 19,9 % SWelcom Oy 19,9 % Oy Veikkaus Ab 10,0 % SLU 4,0 % Suomen Hippos ry 1,0 %

Osapuolet pidättäytyvät julkistamasta kauppasummaa.

SportUp Finland on yli 15 vuotta vanha urheilumarkkinoinnin ammattilainen, joka toimii linkkinä urheilun, yritysten ja yhteisöjen välillä. SportUp Finland tarjoaa urheilumarkkinoinnin palveluita, tuotteita, TV-tuotantopalveluita ja urheilun graafista osaamista liikuntaan ja urheiluun liittyvissä medioissa ja tapahtumissa.

Ohjelmatarjonta laajenee

Suomen Urheilutelevisio Oy käynnisti elokuussa 2001 digitaalisesti lähetettävän urheiluun erikoistuneen Urheilukanavan. Tällä hetkellä kanavaa voi seurata digilaitte-talouksien lisäksi myös lähes miljoonassa kaapelitaloudessa.

Urheilutelevisio Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Räisäsen mukaan yhtiön omistuspohjaa pyrittiin laajentamaan siten, että mukaan saadaan tahoja, jotka ovat jo sisällä urheilussa ja sen ympärillä tapahtuvassa liiketoiminnassa ja tuotteistamisessa.

Urheilumarkkinointia ja sisällöntuotantoa kohdeystäville

SportUp Group:n kuuluvat emoyhtiönä SportUp Finland Oy ja sen uusmediapalveluita tuottava tytäryhtiö, SportUp Interactive Ltd. SportUp Finland Oy:n omistaja on toimitusjohtaja Timo Hakala (46%) sekä Suomen Olympiakomitea ja hallituksen jäsenet.

-Innostuimme tähän hankkeeseen hetkessä, kun kuulimme hienosta mahdollisuudesta tulla mukaan Urheilukanavan omistajiksi. Vaikka konsernimme on jo pitkään tehnyt merkittävää yhteistyötä kotimaisen ohjelmatuotannon ja ennen kaikkea Teksti-TV:n sisällöntuotannon parissa, tuomme silti vielä lisää omaa osaamistamme tähän kiehtovaan ja haasteelliseen mediamaailmaan, Hakala kertoo.

-On täysin luonnollista, että haluamme jatkossakin olla tyydyttämässä voimakkaasti suomalaisen urheilun ja etenkin urheilua seuraavan TV -katsojan lisääntyviä tarpeita. Urheilukanavan monipuolinen urheilullinen ohjelmatarjonta on yllättänyt meidät positiivisesti ja luonut meille rajusti uskoa yhä kasvavien ja innostuneiden kohdeystävien saavuttamiseen, Hakala lisäsi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.