Mainos

Spondan osakemyynti alkaa

Suomalaisia yksityissijoittajia houkutellaan kiinteistöyhtiö Spondan omistajiksi bonusedulla. Spondan omistajat valtio ja Merita Kiinteistöt ilmoittivat tänään aloittavansa Spondan osakkeiden myynnin.

Osakemyynnissä valtion omistus Spondassa laskee 58 prosenttiin ja Merita Kiinteistöjen noin 12 prosenttiin. Samanaikaisesti Sponda anoi listausta Helsingin pörssiin. Osakkeita myydään sekä kotimaisille että ulkomaisille suursijoittajille ja yleisölle Suomessa. Suursijoittajille on tarjolla 17 miljoonaa osaketta ja yleisölle 3 miljoonaa. Osakkeen alustava myyntihinta on 30-35 markkaa.

Suomalaisille yksityishenkilöille tarjotaan osakemyynnissä bonusetu, jolla sijoittaja saa jokaista kymmentä osakemyynnissä ostamaansa osaketta kohden yhden lisäosakkeen vuoden yhtämittaisen omistuksen jälkeen. Samanlaisia bonuksia valtio on käyttänyt muidenkin yhtiöidensä osakeanneissa.

Spondan strategiana on omistaa ja hallinnoida korkealuokkaisia toimisto- ja liikekiinteistöjä Helsingin ydinkeskustassa, pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Sponda omistaa 40 kiinteistökohdetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.