Mainos

Spice Girlsin suurin kohu alkoi Suomessa

Legendaarisen tyttöbändin, Spice Girlsin suurin kohu sai alkunsa Suomen-keikan jälkeen vuonna 1998.

Olympialaisten päätösjuhlassa sunnuntaina esiintyvä tyttöbändi Spice Girls on jäänyt musiikkimaailman historiaan kaikkien aikojen suosituimpana tyttöbändinä. Jättihysteriaa aiheuttanut yhtye eli kiireisten aikataulujen ja kiljuvien fanien keskellä, eikä suosittua yhtyettä näyttänyt pysäyttävän mikään.

Asiat saivat uuden suunnan vuonna 1998, kun Geri Halliwell ilmoitti jättävänsä Spice Girlsin. Dramaattinen ero tapahtui Helsingin-keikan jälkeen, eikä Halliwell palannut sen jälkeen Spice Girlsin riveihin.

Mediassa Gerin lähtö oli suuri uutinen viikkokausia, ja jokainen halusi selvittää todelliset syyt laulajan lähtöön. Halliwellin uutisoitiin olleen huonoissa väleissä erityisesti Scary Spicenä tunnetun Melanie B:n kanssa, ja kaksikon jatkuvan riitelyn johtaneen tilanteeseen, jossa Gerille ei ollut enää tilaa yhtyeessä.

– Totuus on se, että kerroin työille lähteväni Spice Girlsistä vuoden 1998 kiertueen jälkeen. Olin tehnyt sen selväksi, eikä se olisi tullut kenellekään yllätyksenä. Viimeinen niitti oli kuitenkin se, etten saanut tehdä yksin yhtä rintasyövästä kertovaa haastattelua. Se sai minut pohtimaan syitäni jäädä yhtyeeseen, Halliwell kertoi vuona 2007 julkaistussa dokumentissa.

Halliwell vietti eron jälkeen useamman vuoden pitämättä yhteyttä vanhoihin yhtyetovereihinsa. Laulaja aloitti oman soolouran luomisen pian Spice Girlsistä eroamisen jälkeen, ja julkaisi kolme albumia. Vuosia myöhemmin Spice Girlsin jäsenet selvittivät yhtyeen sisällä vallinneet ongelmat, ja tekivät onnistuneen paluukiertueen vuonna 2008. Sunnuntaina Spice Girls yhdistää jälleen voimansa, kun tyttöviisikko astuu lavalle Lontoon olympialaisten päätösjuhlassa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja