Mainos

Spektr –lehti sai kunniakirjan Venäjän hallitukselta

Sitoutumaton Suomen venäjänkielinen Spektr –lehti on saanut kunniakirjan Venäjän hallitukselta. Kunniakirja annettiin suuresta panostuksesta venäjän kielen ja kulttuurin säilyttämiseen, yhteisen venäjänkielisen tietomaailman kehittämisestä sekä humanitaaristen siteiden rakentamisesta ja syventämisestä ulkovenäläisten keskuudessa.

Kunniakirja luovutettiin lehden päätoimittajalle Eilina Gusatinskylle Sveitsissä, XI Kansainvälisessä venäjänkielisen lehdistön liiton kongressissa Lucernessa, joka järjestettiin kesäkuun loppupuolella.

Kansainvälinen venäjänkielisen lehdistön liitto (WARP) on perustettu vuonna 1999. Se yhdistää Venäjän ulkopuolella n. 70 valtiossa ilmestyvää venäjänkielistä mediaa, noin 300 lehteä, julkaisua, TV- ja radiokanavaa.

Venäjän hallitus myönsi nyt kunniakirjat WARP:n jäsenille ensimmäistä kertaa. Spektr –lehden lisäksi kunniakirjaansa saivat sanomalehdet Kontinent (Australia), Krimin pravda (Ukraina) ja Viru Prospekt (Viro), aikakauslehti Russkaja Shveicaria (Sveitsi) ja tietotoimisto Trend (Azerbaidzhan).

Spektr on kesällä 1998 perustettu, kerran kuukaudessa ilmestyvä suomenvenäläinen lehti, jonka toimitus on Helsingissä. Sitä kustantaa Spektr Kustannus Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.