Mainos

Sparbanken ja Föreningsbanken fuusioituvat

Ruotsalaiset Sparbanken ja Föreningsbanken ilmoittivat tänään yhdistyvänsä. Molemmat pankit ilmoittivat samalla voitollisesta tuloksesta. Pankit kertoivat yhdistymisestään yhteisessä lyhyessä tiedotteessa.

Lisää tietoja oli luvassa lehdistötilaisuudessa myöhemmin päivällä. Kauppa pankkien osakkeilla keskeytettiin eilen, ja sen oli määrä alkaa uudelleen tänään.

Sparbanken ilmoitti liikevoitokseen viime vuonna 5,3 miljardia kruunua, eli 20 prosenttia enemmän kuin vuonna 1995. Lähes yksinomaan maaseudulla toimivan Föreningsbankenin liikevoitto oli luottotappioiden jälkeen 1,16 miljardia kruunua.

Kaikki pankit joutuvat tarkistamaan toimintatapojaan

Suomen Pankkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Sipilä on vakuuttunut, että kaikki eurooppalaiset pankit joutuvat jatkuvasti miettimään toimintatapojaan ja etsimään tarvittaessa yhteisyökumppaneita. Hän kuitenkin tähdentää, että Euroopassa löytyy tilaa niin suurille kuin pienemmille, mutta erikoistuneille pankeille.

-Ihmettelisin, ellei jokaisen pankin järkevä johto kävisi jatkuvasti läpi toimintatapojaan, hän tyytyi kommentoimaan kahden ruotsalaispankin tiistaista yhdistymisilmoitusta.
(STT-TT-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.