Mainos

SP:n Korhonen: Agenda 2000 Itä-Suomen voitto

Suomen Pankin johtajan Matti Korhosen mielestä Agenda 2000 -ohjelma tietää Itä-Suomelle seitsemää lihavaa vuotta, jos itäsuomalaiset itse sitä haluavat.

-Itä-Suomessa on nyt ryhdyttävä tositoimiin. Jos komissio vie rakennerahastopäätöksen läpi ensi joulukuussa Wienissä, täytyy Itä-Suomen ensimmäisten suurten projektien suunnitelmat saada Brysselin käsittelyyn jo ensi vuoden alusta, sanoi Korhonen Kuopiossa tänään.
-Suunnitelmien käsittely vie vähintään vuoden, joten kun rahahana avataan vuoden 2000 alussa, Itä-Suomen pitää päästä ensimmäisten joukkoon, hän jatkoi.

Korhonen piti täysin mahdollisena, että Itä-Suomi on ykkösaluetta jo tämän vuoden kuluessa. Jos asia kuitenkin siirtyisi vuodella aina Suomen puheenjohtajakaudelle saakka, Suomea kohtaisi kaksi uhkaa:
-Puheenjohtajamaan neuvotteluasema EU:ssa on omassa asiassaan tunnetusti heikompi. Toisaalta, kun vertailupohjana olevat vuodet muuttuvat, ei ole lainkaan selvää, että Itä-Suomi pysyisi 75 prosentin tulotasorajan alapuolella, Korhonen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.