Mainos

Soututapahtumalla varoja järven hyväksi

12:09

Hausjärven Mommilanjärvellä soudeltiin tänään perinteiset kirkkovenesoutelut. 24. kertaa järjestetyllä Mommilanjärven soutelulla kerätään varoja oman järven tilan parantamiseen.

Tuulisesta säästä huolimatta yli tuhat soutajaa sai hikoilla tänään Mommilanjärvellä kirkkovenesouduissa. Kahden kylän ponnistuksena järjestettävä tapahtuma kerää erilaisia soutujoukkueita vuodesta toiseen järvelle.

– Tämä on mulle viides kerta ja vuoden ainoa kilpailutapahtuma. Tähän mä tähtään ja sitten tietysti kirvulaisena täytyy olla mukana, meil on niin hieno joukkue, Kirvun Vilkkaan riveissä soutanut Heikki Hämäläinen naureskeli urakkansa jälkeen.

Myös Perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja entinen pääministeri Matti Vanhanen oli jälleen mukana soutamassa. Hänelle osallistumiskerta oli jo kahdeksas.

– Oli aika raskasta. Hyvä kunto oli, mutta vastatuuli menomatkalla, niin kyllä se vei mehut. Mutta niin pitikin, Vanhanen naureskeli.

– Olen halunnut olla tässä mukana. Tämähän on ennen muuta vesiensuojelutapahtuma. Nämäkin valuma-alueen vedet menevät Itämereen ja Suomenlahteen, Vuoksenrannan Säteen joukkueessa urakoinut Vanhanen kertoi.

Tapahtuman järjestävä souteluyhdistys tekeekin souteluiden kautta myös ahkerasti vesistönsuojelutyötä.

– Vuosittain järveä on niitetty ja ollaan myös palkattu paikallisia nuoria tekemään työtä järven eteen, yhdistyksen puheenjohtaja Markku Juhola sanoo.

Alun perinkin serkusten kesätapaamiseksi kaavailtu soutu toimii edelleen samaan kaavan mukaan.

– Ystävät, sukulaiset, työporukat voivat tavata hauskoissa merkeissä. Ja sitten samalla miettiä myöskin sitä, mitä luonto ja vesistö ylipäätänsä merkitsevät ja mitä voisi sen hyväksi tehdä, että ne myöskin säilyy seuraaville sukupolville, Juhola jatkaa.

Tapahtuma on myös kova ponnistus lähes koko kylälle. 150 vapaaehtoista ahertaa, talkootunteja laskematta, soutelupäivän eteen joka vuosi.

– Ihanaa on kun soutelulistat alkavat täyttyä, veneet alkaa täyttyä. Kyllä se sillä tavalla palkitsee talkooväkeä, että me saadaan tänne vieraita, 23. kertaa talkoolaisena souteluissa mukana häärinyt Eeva-Kaisa Metsola sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.