Southampton-veskarilta karseaa hölmöilyä! Arsenalille tipahti suoranainen lahja

Torstai-iltana valokeila Englannin Valioliigan osalta osoittaa Lontooseen, jossa Chelsealla on mahdollisuus voitolla käynnistää Liverpoolin mestaruusjuhlat. Mikäli Chelsea voittaa tai pelaa tasan Manchester Cityn kanssa, päätyy Liverpool Cityn tavoittamattomiin ja pääsee juhlimaan ensimmäistä mestaruuttaan 30 vuoteen.

Alkuillan ottelussa Southampton-maalivahti Alex McCarthyn ajatukset vaikuttivat harhailevan vähintäänkin Lontoossa. McCarthy lahjoitti Arsenalin avausmaalin täydellisen omakohtaisen hölmöilyn seurauksena.

Maalivahti otti pallon haltuun rauhallisessa tilanteessa rangaistusalueen rajalla ja katsoi kohti rynnistävää Arsenal-hyökkääjä Edward Nketiahia. Jostain syystä McCarthy ei kuitenkaan havainnoinut hyökkääjän liikesuuntaa ja lakaisi pallon suoraan hyökkääjän jalkaan, josta se kimposi maalivahdin taakse.

Nketiah kävi jatkamassa irtopallon verkkoon, kun 20 minuuttia oli kulunut. Southamptonin tyhjä stadion oli McCarthyn pimeän hetken jälkeen varmasti yhtä hiljainen kuin mitä se olisi ollut täydenkin katsomon edessä.

0–2-loppulukemat viimeisteli Joseph Willock. Alkuillan toisessa ottelussa Burnley voitti Watfordin 1–0.

Liverpool ei juhli liian aikaisin

Viime vuonna Liverpoolin keräämät seuran ennätyspisteet (97) eivät riittäneet mestaruuteen, kun Manchester City laittoi vielä paremmaksi. Tänä vuonna Liverpoolilla on mahdollisuus yltää jopa 107 pisteeseen. Nykyinen ennätys on Cityn kahden kauden takainen 100 pisteen kausi.

Liverpoolin pelaajat eivät ennen torstaita olleet järin halukkaita puhumaan mestaruudesta.

– Viime vuonna meillä oli mestaruuteen sauma, mutta Manchester City pelasi myös erinomaisesti ja voitti. Nyt on meidän vuoromme ja se on hienoa, sanoi tähtihyökkääjä Mohamed Salah uutistoimisto AFP:lle.

– Moni meistä katsoo ottelun (Chelsea–Manchester City), mutta ei ole aika innostua liikaa. Mitä ikinä tapahtuukin, niin meillä on peli ensi viikolla. Aiomme yrittää saada jäljellä olevista peleistä kaikki 21 pistettä, tuumi puolustaja Trent Alexander-Arnold.

Lue myös:

    Uusimmat