Mainos

South Park-laulu Oscar-gaalan ongelmana

Piirroselokuva South Parkin Oscar-ehdokkaaksi yltänyt laulu luo pulman Oscar-gaalaan. Blame Canada -nimisen sävelmän teksti on ilmeisesti osin muutettava gaalaesitykseensä. Ongelma ei ole vailla koomisia piirteitä: Blame Canadan teksti kuvaa juuri sensuuria.

Laulun tekstissä Yhdysvaltalaisten perheiden vanhemmat syyttävät Kanadaa siitä, että se korruptoi heidän lapsensa tuottamalla räävittömän South Park -lastenfilmin. Pulmia tuottaa etenkin kaksi laulun lyhyttä sanaa, jotka alkavat f-kirjaimella. Toinen sanoista liittyy seksiin ja toinen ilmavaivoihin. Blame Canadan säveltäjä Marc Shaiman väittää keksineensä tavan, jolla laulun teksti voitaisiin esittää Oscar-illassa sensuroimattomana.
-Jos Oscareiden jakajat lisäävät f-sanan juontoihinsa ja puheisiinsa, sensorit ovat jo koomassa siinä vaiheessa, kun laulumme esitetään.

Blame Canada kilpailee parhaan filmisävelmän Oscarista paljon siistimpien kilpakumppanien kanssa. Ehdokkaina ovat myös mm. Phil Collinsin Tarzan-tunnari You ll Be In My Heart ja Randy Newmanin When She Loved Me elokuvasta Toy Story 2. Elokuvan Oscar-palkinnot jaetaan Yhdysvalloissa 26. maaliskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.