Mainos

Sotu-maksun vapautus turvaa työpaikkoja syrjäseuduilla

Valtio antoi vuoden vaihtumisen myötä 20:lle kunnalle vapautuksen työntekijöiden sosiaaliturvamaksuista.

Nauvon kunta, lounais-Suomen saaristossa, on yksi sotu-maksuista vapautuvista kunnista. Helpotus turvaa nykyisiä työpaikkoja mutta ei luo uusia, sanotaan saaristossa.

Kokonaisuudessaan sotu-maksujen helpotus 20 kunnan osalta maksaa valtiolle arvioilta 8 miljoonaa euroa vuodessa, ei yksittäisen yrityksen helpotus nyt ihan päätä huimaa.

Nauvolainen, valokaapeliliittimiä valmistava yritys on 9 työntekijällä Nauvon kolmanneksi suurin työnantaja, liikevaihto vuodessa noin 1,35 mil joonaa euroa. Helpotukset sotumaksuissa, 7 500 euroa vuodessa. - No, rahallisesti se ei ole suuri meidän kokoisessa yrityksessä. Se kuitenkin antaa uusia edellytyksiä jatkaa tätä toimintaa, toimitusjohtaja Jussi Laine Naficon Liitin Oystä kertoo.

Toimitusjohtaja Laineen mukaan nyt saatu porkkana suosii eniten sellaisia yrityksiä, joilla on paljon henkilökuntaa, uusien yritysten rantautumiseen porkkana on auttamattomasti liian pieni.

Jos Nauvossa olisi saatu päättää, sotu-maksujen helpotus olisi vaihdettu arvonlisäveron poistamiseen, tällä olisi ollut pidemmällä tähtäyksellä myös työpaikkoja luova vaikutus.

Maksuvapautus ei ole pysyvä, vaan kyseessä on kolmevuotinen kokeilu. Verottaja ei ole ryhtynyt massiiviseen mainoskampanjaan sotuvapautuksessa, aktiivisuus asiassa on jätetty yrittäjän harteille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.