Mainos

Sotshi kuhisee poliiseja olympialaisten alla

10:22

Talviolympialaisten isäntäkaupunki Sotshi kuhisee poliiseja, sisäministeriön joukkoja ja sotilaita, kun avajaisiin on enää muutama päivä.

22. talviolympialaisten turvallisuutta valvoo virallisten tietojen mukaan yli 37 000 erikoiskoulutettua turvallisuujoukkojen miestä ja naista.

-Tarkastuspisteitä on kaikkialla. Ajoneuvoja pysäytetään ja tarkistetaan. Sotshiin ei pääse kuin aiemmin myönnetyllä kulkuluvalla. Epäilyttävän näköisiä ihmisiä pysäytetään myös kaduilla ja heidän henkilöpaperinsa tarkistetaan. Lentokentällä matkatavarat tutkitaan myös tavallista tarkemmin, kertoo MTV:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Pohjois-Kaukasian islamistikapinalliset ovat uhanneet iskeä olympialaisten aikaan. Asemilla on etsintäkuulutuksia terroristeiksi epäillyistä.

Terrorismiuhka on otettu vakavsti sen jälkeen kun Volgogradissa tehtiin joulukuun lopulla kaksi iskua, jossa surmansa sai yli 30 ihmistä. Tammikuun alussa Stavropolin alueelta löydettiin räjähteitä ja useita ruumiita autoista.

Alueen vakituiset asukkaat hyväksyvät tiukat turvatoimet.

– Tunnen oloni täysin turvalliseksi, koska Sotshi on juuri nyt turvallisuuden kannalta hyvä paikka. Täällä on paljon poliiseja ja tarkastuspisteitä. Olen varma, ettei mitään pahaa anneta tapahtua. Turvallisuusjärjestelmiä on testattu ja tilanteita harjoiteltu, sanoo opiskelija Marianna Kaverina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.