Mainos

Sotkamossa herättiin keskelle talvea, vappu ei silti pilalla

Sotkamossa herättiin tänä aamuna keskelle talvea. Kunnanjohtaja Petri Kauppinen kertoo, että takapihalle oli pyryttänyt yön aikana 25 senttiä lunta.

- Kuin keskelle talvea olisi herännyt. Minulla oli ilo olla eilen Helsingissä ja tulla rintaman mukana tänne. Iltaa myöten lumisade sitten tiheni, Kauppinen kertoo.

Kauppinen ei muista vastaavanlaista takatalvivappua.

- Ei kainuulaisten vappu ole pilalla. Ei tämä ole mikään hirveä katastrofi, tämä on ihan tavallista lunta. Soitin tuossa aamulla meidän päivystysihmisille ja kuulin, ettei vakavampia onnettomuuksia ole tapahtunut ja sähkönjakelu on toiminut normaalisti.

Kauppisen mukaan vappu on Kainuussakin ulkoilmajuhla ja kesänavausjuhla.

- Terasseja on viritetty valmiiksi ja haettu grillejä esiin. Nyt terassi pitää siivota ensin lumesta ennen kuin päästään vapun viettoon. Kun kirkastuu ja aurinko alkaa paistaa, lumi lotisee vedeksi ja päästään kuivempaan kevän jatkoon, kaupunginjohtaja kertoo rauhallisesti.

- Kainuulaisen luonto on semmonen, että kun ikkunasta katsotaan, todetaan tilanne ja lähdetään hommiin. Jos tämä olisi tapahtunut kehä kolmosen sisäpuolella, liikenne olisi solmussa, hän lohkaisee sitten hyväntuulisesti.

Uutisesta korjattu kello 10.29. Petri Kauppisen titteliksi kunnanjohtaja. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.