Mainos

Sotilasvoima tarpeen Kosovossa

Sotilaallisen voiman sijoittaminen Kosovoon on "erottamaton" osa maakunnan rauhansopimusta, sanoivat Kosovon rauhanneuvotteluja johtaneet Ranska ja Britannia yhteisessä lausunnossaan tänään.

Lausunto annettiin Ranskan ja Britannian ulkoministerien Hubert Vedrinen ja Robin Cookin nimissä. Lausunnossa vaadittiin myös neuvotteluosapuolia olemaan valmiita sopimaan lopullisesta rauhasta 15. maaliskuuta alkavissa rauhanneuvotteluissa. Kosovon rauhasta neuvoteltiin jo viime kuussa Ranskassa, mutta osapuolet pääsivät tuolloin vain osittaiseen sopuun.

Ministerit sanoivat olevansa huolestuneita tilanteen kiristymisestä Kosovossa ja varoittivat samalla, että väkivaltaan turvautuvia pidetään vastuullisina.

Sotilasliitto Nato on kutsunut serbiviranomaiset ja Kosovon albaanien edustajat vierailemaan järjestön Euroopan-päämajassa Belgiassa ja tutustumaan rauhanturvajoukkoon, jota on ehdotettu valvomaan Kosovon rauhansopimuksen toteuttamista. Nato-lähteiden mukaan vierailun aikana serbejä yritetään taivuttaa hyväksymään Nato-sotilaiden sijoittaminen Kosovoon.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.